dilluns, 19 de maig del 2008

Corpus a La Garriga

Per a qui li pugui interessar... (és un extracte del web de l'Ajuntament de La Garriga):

El dia 25 de maig, la Garriga celebra la seva festa més popular: el Corpus. Enguany, les activitats duraran 10 dies, amb actes cada dia (tot i que el plat fort - les catifes - es faran el diumenge 25 de maig), per mostrar el caràcter cultural, popular i participatiu d'aquesta festa de caràcter religiós, que se celebra a la Garriga des del segle XIV, i que manté viva la tradició de fer catifes des de la dècada dels 40 del segle XX.

La singularitat de la festa, en què s'aboca tot el poble, i la seva pervivència continuada en el temps fan que opti a ser declarada enguany Festa Tradicional d'Interès Nacional pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

A la Diada de Corpus, que s'escau el diumenge 25 de maig, es confeccionaran 24 catifes de carrers, entitats i escoles al centre del poble, així com un mural de flors vertical i dos altars. Respecte a l'any passat, s'afegeix una nova catifa, la de l'entitat la Garriga Societat Civil, que en farà una de l'agermanament de la Garriga amb el Municipio Autónomo del Trabajo de Chiapas (Mèxic). Catifes, murals i altars seran beneïts al vespre pel pas de la processó, al final de la qual té un lloc un dels trets més significatius de la festa garriguenca: la guerra de clavells.

Personalment us convido a venir, francament és agraït de veure, no només les catifes sinó també la dedicació de tot el poble en aquesta festa, espero que no plogui!

Teniu més informació a:
Aquí teniu algunes fotos, (feu click per ampliar-les):






Us hi esperem!

1 comentari:

MarcG ha dit...

Desgraciadament enguany va ploure tot el dia, va caure molta aigua.

Això va deslluïr molt la festa.

Ja és mala sort que en un any d'extrema sequera plogui el dia que tens la festa.

Esperem que l'any que ve no plogui i poguem gaudir la festa.