diumenge, 26 d’octubre del 2008

27 d'octubre = xocolatada!

Cada 27 d'octubre faig xocolata desfeta per portar a la feina, (per ser precisos, ho faig el dia feiner més proper al 27). Enguany el dia 27 és demà, i cau en dilluns.

Per tant, aquest any també portaré xocolata desfeta (i melindros... i nata... )

La principal novetat d'aquest any és que ja ens hem mudat al nou edifici, això vol dir que faré xocolata per tots els que estem a la planta 12, és a dir, actualment (i tenint en compte que és una planta que no està ocupada al 100%) jo calculo que som una trentena.

En tot cas, acabo de fer 6 paquets de xocolata, o el que és el mateix, per unes 24 persones.

Com que no tothom podrà venir (alguns estan esperant una altra nena) i no tothom li agrada la xocolata desfeta, crec que n'he fet suficient.

A més, si n'hagués fet més hauria tingut un problema de capacitat ja que no m'hi cabria a l'olla més gran que tinc.

Resumint (ho escric sobretot per recordar-me per d'altres anys), he fet servir els següents ingredients:
  • 6 paquets de xocolata desfeta (per cuinar) de la casa Torras, (jo preferia la de 'Las Comas' però aquesta casa ja no existeix, van tancar la fàbrica). Cada paquet conté 180 grams de xocolata i, el que és més important, és per un litre de llet (això equival a unes 4 persones).
  • 6 cartrons de llet sencera de Llet Nostra.
  • 4 paquets de melindros de la Pastisseria Partegàs, (ara no recordo quants melindros hi ha a cada paquet).
  • 2 safates de nata de mig quilo cada una, amb sucre, i també de la Pastisseria Partegàs.
Com fer la xocolata, (si més no, és com l'acabo de fer):
  • En una olla gran he posat 4,5 litres a bullir, (ha de ser una olla gran, encara falta afegir 1,5 litres de llet més i la xocolata, a més a mesura que es vagi fent la xocolata anirà augmentant de volum).
  • Deixem que es vagi escalfant la llet...
  • Mentrestant els 1,5 litres de llet que ens falten els afegirem en una altra olla (més petita si voleu) per desfer-hi els 6 paquets de xocolata. Per desfer-ho és recomanable ajudar-se d'un minipimer.
  • Quan la llet de l'olla gran estigui bullint hi afegirem la xocolata que hem desfet a l'olla petita.
  • Remenarem sense parar fins que torni a bullir.
  • Després seguirem remenant fins a tenir l'espesor desitjada, (en les instruccions posa uns 5 minuts, jo he estat 30 minuts llargs i encara no era prou espès, ho he deixar per què m'he cremat...).
  • Aquest és el resultat:
(feu click a la imatge per ampliar-la)

1 comentari:

MarcG ha dit...

Només indicar (especialment per futures xocolatades) que va sobrar xocolata, (al final vam ser unes 20 persones), potser amb 1 litre menys hauria estat més adequat.

En canvi nata, (n'havia comprat dues safates de mig quilo cada una), vaig quedar justet... i de melindros, (n'havia comprat 4 paquets), tampoc va sobrar-ne gaires.