dilluns, 26 de gener del 2009

'La petita flauta màgica'

El dissabte passat, dia 24/01/09, vam assistir a una nova sessió de teatre del Petit Liceu: obres de teatre que organitza el Liceu de Barcelona per apropar la música als més petits amb les escoles o directament amb les famílies.

En aquest cas es tractava de 'La Petita Flauta Màgica'; una adaptació per a nens i nenes de l'òpera 'La Flauta Màgica' de Mozart.

Acompanyat per la música d'una flauta i un piano, el bon ocellaire Papageno explica les aventures que va viure amb príncep Tamino quan van anar terres llunyanes per rescatar la princesa Pamina, la filla de la Reina de la Nit, que Sarastro tenia presonera.

Tal com s'explica en el tríptic d'aquesta òpera:
"Papageno i Tamino es trobaran moltes sorpreses, com per exemple que de vegades les coses no són allò que semblen i que persones que creien dolentes en realitat són bones, mentre que persones que semblaven bones, no ho eren tant".
Aquesta vegada va venir la tieta Leo, així vam ser la tieta, l'Anna i el Papa, (la Cristina i la Mama es van quedar a casa).

A l'Anna li va agradar força l'ópera tot i que en alguns moments es perdia, li costava seguir el fil de la història. Això és normal si tenim en compte que l'Anna té només 3 anys i la versió infantil d'aquesta ópera estava pensada per a majors de 6 anys, a més, era la primera ópera que veia.

Per 'rematar-ho', teníem uns seients una mica lluny de l'escenari.

De fet va ser un dia força accidentat. Vam sortir corrents després d'anar a piscina, (com cada dissabte), pel camí ens vam trobar l'autovia tallada (per arbres caiguts degut al fort vent), a més, a Barcelona van tallar la Ronda de Dalt.

Tot i això, a les 12h en punt (just quan estava programada la funció) entràvem al teatre.

Com anècdota comentar que l'Anna ja coneixia la història de la Flauta Màgica, gràcies al fet que té el DVD de les "Tres Bessones i la Flauta Màgica".

Però, és clar, quan es va acabar l'òpera em va preguntar:
"Papa, avui al Liceu he vist el Papageno i la Papagena i el Tamino i la Pamina i la Reina de la Nit i el Sarastro... però no han sortit les tres bessones i la bruixa avorrida!"